دکتر-علی-جعفری

تهران ، انتهای بلوار کشاورز ، بیمارستان امام خمینی ،جنب داروخانه کخ ، پ 386

آدرس مطب

02166575275 - 02166575274

تلفن مطب

 آشنایی کامل با درد سیاتیک (علت، علایم و درمان)

آشنایی کامل با درد سیاتیک (علت، علایم و درمان)

قطعا احساس در اندام های مختلف بدن برای افراد مختلف بسیار آزار دهنده است. همان طور که می دانید، هر فرد ممکن است در ناحیه های مختلفی از بدن خود مانند کمر، پشت ران، ساق و باسن احساس درد داشته باشد. علت اصلی تمامی درد های ذکر شده می تواند شامل موارد مختلفی شود.

با این وجود یکی از متداول ترین بیماری هایی که باعث می شود تا شما در ناحیه های مختلف بدن خود احساس درد داشته باشید، آسیب به عصب سیاتیک است. عصب سیاتیک تقریبا در کل بدن حضور دارد و از قسمت نخاع آغاز و تا قسمت پای انسان نیز وجود دارد. به همین دلیل این عصب به عنوان یکی از مهم ترین عصب های بدن انسان به شمار می رود.

در سال های گذشته مجموعه های پزشکی مختلفی در کشورمان احداث شده اند که به درمان درد سیاتیک برای بیماران می پردازند. با این حال بیمارانی که قصد دارند تا به درمان درد مربوط به عصب سیاتیک بپردازند، باید اطلاعات زیادی را در این رابطه داشته باشند. توجه داشته باشید که عصب سیاتیک توانایی ایجاد درد متوسط تا شدید را در اختیار دارد. به همین منظور نیز افراد بسیار زیادی از درد مربوط به عصب سیاتیک ترس دارند. با این حال شما می توانید با شناسایی بیشتر این عصب، در درمان آن موفق عمل کنید.

 

دکتر علی جعفری

 

درد سیاتیک چیست؟ آشنایی با عصب سیاتیک

به طور کلی عصب سیاتیک به عنوان بزرگترین عصب بدن انسان به شمار می رود که از قسمت نخاع آغاز شده و در زمان رسیدن به پای افراد منشعب می شود. این عصب در قسمت زانو به قسمت های مختلفی تقسیم می شود که نام آن پرونئال است. عصب پرونئال نیز سپس به دو شاخه سطحی و عمیق تقسیم بندی می شود.

انسان در طول فعالیت روزانه خود نیاز شدیدی را به عصب سیاتیک دارد. معمولا تمامی عملکرد روزانه انسان وابسته به عصب سیاتیک است. توجه داشته باشید که سیاتیک یک عصب است، چرا که بسیاری از افراد آن را با نام رگ سیاتیک می شناسند. وظیفه اصلی سیاتیک در بدن انتقال پیام های عصبی از اندام های مختلف به مغز و برعکس می باشد. در حالی که رگ تنها وظیفه انتقال خون را بر عهده دارد.

 

درد-سیاتیک

 

علت درد سیاتیک را بشناسید

علت های مختلفی وجود دارند که می توانند باعث شوند تا شما به درد سیاتیک مبتلا شوید. با این وجود شناسایی برخی از آن ها به شما کمک می کند تا به جلوگیری از درد سیاتیک بپردازید.

  • درد سیاتیک به دلیل بیرون زدن دیسک کمر به عنوان یکی از متداول ترین علت های این درد به شمار می رود. در میان مهره ها و استخوان های کمر قسمت های نرم تری با نام غضروف وجود دارند. در صورتی که غضروف شما دچار مشکل شود، دیسک کمر بیرون زده و اصطلاحا عصب سیاتیک بدن را تحت فشار می گذارد. در طی این رخداد عصب سیاتیک درگیر شده و درد زیادی را به اندام های مختلف وارد می کند.

 

  • تنگ بودن کانال نخاعی از دیگر دلایل ابتلا به درد سیاتیک است. در برخی از افراد، کانال تحتانی مربوط به نخاع بسیار تنگ است. به منظور تنگ بودن و باریک بودن بیش از اندازه این کانال، فشار زیادی به عصب سیاتیک وارد خواهد شد.

 

  • یکی دیگر از علت های درد سیاتیک، اسپوندیلولیستیز می باشد. این بیماری هنگامی رخ خواهد داد که یکی از مهره های کمر شما به سمت دیگری امتداد یابد. در طی این شرایط استخوان نخاعی کاهش می یابد و در نتیجه به عصب سیاتیک آسیب وارد می شود. در صورت ابتلا به این مشکل نیاز است تا در سریع ترین زمان به پزشک معالج مراجعه کنید.

 

  • سندرم Piriformis به عنوان یکی دیگر از علت های درد سیاتیک به شمار می رود. در بدن انسان عضله ای وجود دارد که اصطلاحا نام آن را گلابی شکل گذاشته اند. این عضله استخوان تحتانی ستون فقرات را به ران فرد متصل می کند. در صورت تصادف کردن، نشستن بیش از اندازه و .. این قسمت دچار آسیب شده و در نتیجه عصب سیاتیک تحت فشار قرار خواهد گرفت.

 

 

 

علائم و نشانه های آسیب به عصب سیاتیک

  • احساس درد در پایین کمر به عنوان یکی از علائم درد سیاتیک به شمار می رود. معمولا شدت این درد در قسمت پا کمتر است.
  • احساس درد مداوم در قسمت باسن، یکی از پاهای فرد یا هر دوپا می تواند نشانه هایی از آسیب به سیاتیک باشد.
  • درد سیاتیک اصطلاحا تیز و سوزشی است و بیمار قادر به تشخیص آن خواهد بود.
  • احساس سوزن سوزن شدن در کف پا می تواند نشانه ای از آسیب به عصب سیاتیک باشد.
  • تشدید در هنگام نشستن یا ایستادن و همچنین کاهش درد در حین دراز کشیدن

 

 

علت-سیاتیک

 

درد سیاتیک را چگونه درمان کنیم؟

بسیاری از افراد پس از این که نشانه های درد سیاتیک را در خود مشاهده می کنند، از درمان آن صرف نظر می کنند. این افراد معتقد هستند که درد سیاتیک قابل درمان نیست. با وجود روش های علمی مختلف در دنیای امروزی، این درد مانند بسیاری از بیماری های دیگر نیز درمان می شود.

 

استفاده از کمپرس سرد یا گرم

یکی از روش های مناسب برای کاهش درد سیاتیک، قطعا استفاده از کمپرس ها است. نیاز است که بدانید، شما می توانید به فاصله زمانی هر دو ساعت یکبار به مدت زمان 20 دقیقه از کمپرس های گرم یا سرد استفاده کنید. لازم به ذکر است که کمپرس کمک بسیار زیادی را به شما برای کاهش درد خواهد کرد.

 

فیزیوتراپی و تمرین های مختلف

یکی دیگر از روش های درمان استفاده از فیزیوتراپی و تمرین های گوناگون است. این روش درمانی باید از سوی پزشک تجویز شود. در این پروسه درمانی از تمرین های کششی و مختلفی برای درمان سیاتیک استفاده می شود. لازم به ذکر است انجام این فعالیت ها زیر نظر پزشک تاثیر مستقیمی را در روند درمان خواهد داشت.

 

درمان-درد--سیاتیک

 

 

استفاده از کمربند طبی برای درد سیاتیک

یکی دیگر از روش های درمان درد سیاتیک، استفاده از کمربند طبی می باشد. توجه داشته باشید که استفاده از این نوع کمربند ها تنها در برخی از شرایط برای شما تجویز می شود. هنگامی که عصب سیاتیک شما تحت عوامل مختلفی دچار فشار شود، ممکن است پزشک شما، از کمربند طبی برای ادامه روند درمان شما استفاده کند.

 

دارو در کنار دیگر درمان های سیاتیک

علاوه بر تمامی موارد ذکر شده، در برخی از شرایط برای درمان سیاتیک از ماساژ درمانی، کایروپراکتیک و … نیز استفاده می شود. لازم به ذکر است که تجویز دارو نیز می تواند تاثیرات مستقیمی را در کاهش درد و از بین بردن آن داشته باشد. بسیاری پزشکان برای از بین بردن درد سیاتیک از دارو استفاده می کنند.

 

سخن پایانی

در سال های گذشته مراکز پزشکی زیادی تاسیس شده اند که اطلاعات مفیدی را در رابطه با درد سیاتیک ارائه می دهند. مردم کشور ایران می توانند با استفاده از خدمات این دسته از مراکز نتایج ایده آلی را برای درمان درد سیاتیک به دست آورند. لازم به ذکر است که استفاده از روش های درمانی مختلف باید تحت نظر پزشک صورت بگیرد.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 4]

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *