Site

تهران ، انتهای بلوار کشاورز ، بیمارستان امام خمینی ،جنب داروخانه کخ ، پ 386

آدرس مطب

02166575275 - 02166575274

تلفن مطب

 جراحی آندوسکوپی دیسک کمر : روش جراحی، مزایا و معایب آن

جراحی آندوسکوپی دیسک کمر : روش جراحی، مزایا و معایب آن

جراحی آندوسکوپی دیسک کمر برای درمان فتق دیسک کمر استفاده می‌شود. وقتی که فشار زیادی به دیسک کمری وارد می‌شود، ممکن است این درجه فشار باعث شکستن غضروف دیسک و خروج قسمتی از ماده داخلی آن ،به بیرون از محل قرارگیری طبیعی خود شود. این حالت را به عنوان فتق دیسک کمری می‌شناسند.

فتق دیسک باعث درد در بخش پایینی کمر، پاها، بخش میانی کمر (قفسه سینه)، گردن و بازوها می‌شود. جراحی آندوسکوپی دیسک کمر، یک روش جراحی کم‌تهاجمی محسوب می‌شود که در آن مواد فتق دیسک برداشته می‌شود.

 

جراحی آندوسکوپی دیسک کمر یک روش جراحی کم تهاجمی برای درمان فتق دیسک کمر است که با استفاده از یک دستگاه به نام آندوسکوپ صورت می‌گیرد. در این روش، پزشک با کمک یک آندوسکوپ از یک سوراخ کوچک در پوست به داخل بدن شما وارد می‌شود و با استفاده از ابزارهای کوچک به محل فتق دیسک  دسترسی پیدا می‌کند. سپس با استفاده از یک تیغه برشی کوچک، بخش پرتابل دیسک که اصطلاحاً جزء کمپرسی شده دیسک نامیده می‌شود را جدا می‌کند و سپس بخش‌های جدا شده دیسک را از بین می‌برد.

 

منظور از درمان کم‌تهاجمی این است که در آندوسکوپی دیسک کمر، جراح نیازی به برداشتن استخوان و عضلات برای برداشتن فتق دیسک ندارد. جراحان می‌توانند ستون فقرات را با یک دوربین کوچک (کوچکتر از دوربین گوشی‌های هوشمند)، از طریق یک لوله جراحی کوچک ببینند؛ بنابراین نیازی به برش‌های بزرگ نیست.

 

استفاده از درمان کم تهاجمی باعث کاهش درد و بهبود وضعیت بیمار می‌شود. همچنین، زمان بازگشت به فعالیت‌های روزمره در این روش کوتاهتر است. بدون نیاز به برش‌های بزرگ و جراحی باز، زمان بهبودی و بازگشت بیمار به فعالیت های روزمره خود سریعتر است.

 

جراح-آندوسکوپی-دیسک-کمر-

 

 

 

مراحل انجام جراحی آندوسکوپی دیسک کمر

 

مراحل انجام جراحی آندوسکوپی دیسک کمر عموماً شامل موارد زیر هستند:

آماده‌سازی بیمار: قبل از جراحی، بیمار به صورت کلی باید آماده شود. این شامل انجام آزمون‌های قبل از عمل، مشاوره با پزشک بیهوشی، و رعایت دستورالعمل‌های تهیه قبل از جراحی می‌شود.

بیهوشی: بیمار در حالت بیهوشی قرار می‌گیرد تا در طول جراحی هیچ گونه درد یا عارضه دیگری نداشته باشد. معمولاً از بیهوشی موضعی (با استفاده از القا) یا بیهوشی کلی (با استفاده از داروهای تزریقی یا گازهای التهاب‌زا) استفاده می‌شود.

ایجاد دسترسی: در این مرحله، امکان ورود ابزارهای آندوسکوپی به منطقه مورد نظر فراهم می‌شود. خط مشخصی در ناحیه پوستی ایجاد می‌شود و سپس یک لوله جراحی (توبه) به آرامی از طریق بافت‌ها وارد منطقه فتق دیسک می‌شود.

مشاهده و برداشت فتق دیسک: با استفاده از دوربین آندوسکوپی کوچک، جراح تصاویر دقیق از منطقه فتق دیسک را مشاهده می‌کند. سپس ابزارهای کوچک از طریق لوله جراحی وارد منطقه فتق می‌شوند و فتق را برداشت می‌کنند. این امر باعث کاهش فشار بر روی عصب‌ها می‌شود.

بستن و بازسازی: پس از برداشت فتق، امکان ترمیم بافت‌ها وجود دارد. لوله جراحی به آرامی بیرون می‌آید و بستن محل عمل انجام می‌شود.

 

 

 

مزایای آندوسکوپی دیسک کمر نسبت به جراحی باز چیست؟

آندوسکوپی دیسک کمر یک روش درمانی کم‌تهاجمی است که مزایای زیادی نسبت به جراحی باز دارد. این مزایا عبارتند از:

  • کوتاه بودن مدت زمان بستری بیمار: بعد از جراحی آندوسکوپی، بیماران معمولاً می‌توانند در همان روز به خانه برگردند، در حالی که در جراحی باز نیاز به مراقبت و بستری در بیمارستان برای 2 تا 3 روز دارند.
  • سرعت بهبود بیمار: بعد از آندوسکوپی دیسک کمر، بسیاری از بیماران به سرعت بهبود می‌یابند و قادر هستند کارهای روزمره خود را انجام دهند. نیازی به استراحت طولانی بعد از عمل نیست.
  • کاهش خطر عفونت: در آندوسکوپی، برش کوچکی در پوست انجام می‌شود و نیازی به بریدن عضلات نیست، بنابراین خطر عفونت و سایر عوارض جراحی باز کاهش می‌یابد.
  • جای زخم کوچک: برش کوچک در آندوسکوپی تنها یک یا چند سانتی‌متر است و جای زخم کوچکی را به جای می‌گذارد که بعد از مدت زمان کوتاه بهبود می‌یابد.
  • کاهش درد: به دلیل کاهش تماس کمتر با بافت‌ها، درد پس از آندوسکوپی کمتر است نسبت به جراحی باز.
  • عدم نیاز به بیهوشی عمومی: آندوسکوپی معمولاً با بی‌حسی محلی انجام می‌شود، بنابراین بیمار با مشکلات ناشی از بیهوشی عمومی مواجه نمی‌شود.
  • عدم نیاز به قرار دادن جسم‌های خارجی درون بدن: در آندوسکوپی دیسک کمر، نیازی به قرار دادن ایمپلنت یا جسم‌های خارجی داخل بدن بیمار نیست.

آندوسکوپی دیسک کمر با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته، یک روش کم‌تهاجمی و کارآمد برای درمان مشکلات دیسک کمر است

 

 

جراحی-آندوسکوپی-دیسک-کمر-در-تهران

 

 

معایب جراحی آندوسکوپی دیسک کمر

جراحی آندوسکوپی دیسک کمر همچنین نقاط ضعف خاصی نیز دارد. برخی از معایب احتمالی عمل آندوسکوپی دیسک کمر عبارتند از:

  • پیچیدگی عمل: آندوسکوپی دیسک کمر تخصص خاصی را می‌طلبد و نیاز به مهارت و تجربه جراح دارد. عملیات زیر نظر دوربین و ابزارهای کوچک انجام می‌شود و این می‌تواند مشکلات فنی و پیچیدگی در عمل را افزایش دهد.
  • نیاز به تخصص بالا: جراحان باید آموزش مناسبی در انجام آندوسکوپی کمر داشته باشند. عدم تسلط به تکنیک‌های صحیح می‌تواند عوارض و مشکلاتی را به دنبال داشته باشد.
  • محدودیت در تعداد موارد قابل درمان: آندوسکوپی دیسک کمر برخی موارد خاص از مشکلات دیسک کمر را قابل درمان نمی‌کند. برخی موارد ممکن است نیاز به جراحی باز یا روش‌های دیگر درمانی داشته باشند.
  • ریسک عوارض: هر عمل جراحی همراه با ریسک‌های مختلفی است. از عوارض ممکن جراحی آندوسکوپی دیسک کمر می‌توان به عفونت، خونریزی، آسیب به بافت‌های اطراف، تشکیل آدینه و عوارض تحتانی دیگر اشاره کرد.
  • نیاز به تجویزات پساعمل: بعد از عمل آندوسکوپی دیسک کمر، ممکن است نیاز به تجویز دردآورها، تزریقات و فیزیوتراپی داشته باشید. این نکات می‌تواند به دردهای پس از عمل و نیاز به درمان‌های پرهزینه منجر شود

 

 

 

 

چه کسانی کاندید جراحی اندوسکوپی دیسک کمر هستند؟

جراحی آندوسکوپی دیسک کمر ممکن است برای افرادی که به مشکلات دیسک کمر مبتلا هستند و نیاز به درمان جراحی دارند، مناسب باشد این مشکلات شامل :

 

درد شدید در ناحیه کمر و/یا پهلوها:

اگر مشکلات دیسک کمر باعث درد شدید در ناحیه کمر و/یا پهلوهای شما شده است و درمان‌های دیگر برای شما موثر نبوده، ممکن است جراحی آندوسکوپی دیسک کمر مورد بررسی قرار گیرد.

 

علائم فشار روی اعصاب:

اگر دیسک کمرباعث  فشار بر روی عصب‌ها و اعصاب ستون فقرات شده  و علائمی مانند درد، محدودیت حرکت، تحلیل عضلات و مشکلات عصبی دیگر وجود دارد، جراحی آندوسکوپی دیسک کمر ممکن است در نظر گرفته شود.

 

عدم بهبودی با درمان غیرجراحی:

اگر بهبودی با درمان غیرجراحی مانند فیزیوتراپی، تزریقات و داروها به حد کافی صورت نگرفته است، پزشک ممکن است جراحی را پیشنهاد دهد.

 

 

دوره نقاهت بعد از آندوسکوپی دیسک کمر چقدر است؟

دوره نقاهت بعد از جراحی اندوسکوپی دیسک کمر به طور کلی بستگی به عوامل مختلفی دارد، از جمله شدت جراحی، تعداد دیسک‌های مورد تاثیر قرار گرفته، سطح عمل جراحی، وضعیت عمومی بیمار و روش تراشهای استفاده شده در جراحی. به طور معمول، مدت زمان نیاز به نقاهت بین 2 تا 6 هفته است، اما هر فرد ممکن است به طور مختلف پاسخ دهد.

در طول دوره نقاهت، پزشک شما ممکن است توصیه های زیر را برای شما داشته باشد:

  1. استراحت: استراحت فعالیت بدنی را کاهش داده و به بدن وقت می‌دهد تا به خوبی بهبود یابد.
  2. استفاده از داروها: پزشک ممکن است به شما داروهای ضد التهابی یا مسکن تجویز کند تا درد را کاهش دهد و به شما کمک کند تا بهبود یابید.
  3. فیزیوتراپی: پس از جراحی، پزشک ممکن است شما را به فیزیوتراپی ارجاع دهد. این شامل تمرینات استقامتی، تمرینات تقویت عضلات است این تمرینات به شما کمک می کند سریعتر بهبود یابید.

 

کلام آخر

اگر از کمردرد رنج می‌برید و در حال تحقیق در مورد جراحی کم تهاجمی ستون فقرات و همچنین جراحی لیزری ستون فقرات هستید، جراحی آندوسکوپی دیسک کمر راه حل مناسبی برای شما است. اغلب هزینه این روش توسط بیمه مراقبت‌های بهداشتی پوشش داده می‌شودهر گونه سوالی دارید می توانید با مطب دکتر علی جعفری ،متخصص جراحی  مغز ،  اعصاب   و ستون فقرات تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *